Şirket Haberleri


GÜVENLİK KAMERASI HIRSIZI YAKALADI
20.03.2014 16:59:38

Yakalanmamak için zaman zaman namaz kılıyor izlenimi veren şüphelinin çalmak istediği ayakkabıları da özenle seçmesi dikkat çekti. Ayakkabı hırsızı cemaati de isyan ettirdi.

Olay, Sultangazi ilçesinde yer alan Mehmet Akif Cami’nde dün öğlen sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlık amacıyla camiye giren ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir şüpheli, ayakkabı dolabındaki ayakkabıları bir çuvala koyup kayıplara karıştı. Cemaatin öğlen namazını kıldığı sırada gerçekleşen ve namazdan sonra ortaya çıkan durum cemaati çileden çıkardı. Cami çıkışında yalınayak kalan cemaat durumu görevlilere bildirirken yaşanan hırsızlık güvenlik kamera kayıtları izlenince ortaya çıktı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Görüntülerde camiye gelen şüpheli bir genç çevresini iyice kolaçan ettikten sonra elindeki çuvalı ayakkabılığın bir köşesine bırakıyor. Ardından dolaba yönelen şüpheli özenle seçtiği ayakkabıları teker teker indirip çuvala koyuyor. Bir ara camiye gelen bir kişiyi fark eden şüpheli dikkat çekmemek için yere oturarak namaza duruyor gibi yapıyor. Vatandaşın içeri girmesiyle birlikte yeniden işe koyulan şüpheli gözüne kestirdiği ayakkabıları da alarak çuvalla birlikte hızlıca uzaklaşıyor.

CEMAAT HIRSIZLIĞI NAMAZDAN SONRA FARK ETTİ
Öte yandan, camide öğlen namazını eda eden cemaat sırayla camiden çıkmaya başladı. Ayakkabılığa gelen vatandaşlar ayakkabılarının yerinde olmadığını fark etti. Çok sayıda kişinin ayakkabısının olmaması cemaati harekete geçirdi. Durumu yetkililere bildiren vatandaşlar, yaşanan hırsızlığı güvenlik kameralarından fark edince şüpheliden şikayetçi oldu.

POLİS GÜVENLİK KAMERA KAYITLARINI İNCELİYOR
Yapılan ihbarın ardından camiye gelerek inceleme yapan ekipler, güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Eşkali belirlenen şüphelinin kimlik bilgilerini araştıran ekipler, hırsısın yakalanması için soruşturma başlattı.

Cami Derneği Başkanı Hamit Öztürk, “Şimdi görüyorsunuz, ayakkabıları tek tek seçerek alıyor. Özenle seçtiği ayakkabıları köşeye koyduğu çuvala yığdıktan sonra kaçıyor. Dışarıdan birinin geldiğini görünce korktuğu için namaza durur gibi yapıyor. Bundan öncede birkaç kez gelenler oldu ama bu şahıs ayakkabıları çuvalla götürdü. Artık birini nöbetçi bırakarak tedbir almayı düşünüyoruz. Çünkü daha önce imamızın da birkaç kez ayakkabısını çalmışlardı” dedi.







Haber Videosu